Letselschade na een ongeval

Verkeersongeval

Via de verschillende media komen dagelijks berichten op ons af over verkeersongevallen: een voetganger aan wie bij het oversteken op het zebrapad geen voorrang is verleend, een fietser die slachtoffer is geworden van ‘de dode hoek’, een aanrijding met een dronken bestuurder. Het is de harde realiteit. Claims Settlement staat slachtoffers bij van alle soorten verkeersongevallen die hebben plaatsgevonden in Nederland of in het buitenland.

Bedrijfsongeval

Ook op de werkvloer gebeuren veel ongelukken ondanks veiligheidsvoorschriften. Misschien is de gewenning aan bedrijfsrisico’s, met als gevolg af en toe een te makkelijke houding, wel het grootste gevaar dat werknemers lopen. Maar niet alleen een werknemer kan zichzelf of een collega onbedoeld letsel toebrengen, ook de techniek kan de oorzaak zijn, wanneer machines en materialen ondeugdelijk blijken.
Als een werknemer slachtoffer is geworden van een bedrijfsongeval, en zijn letselschade wil verhalen, moet hij zijn werkgever aansprakelijk stellen. Geen enkele werknemer vindt dit een prettige gedachte. Dankzij de uiterst professionele aanpak van Claims Settlement hoeven slachtoffers zich hierover beslist geen zorgen te maken; wij nemen de letselschadezaak geheel uit handen en dragen zorg voor een vlotte en correcte afwikkeling. De goede verstandhouding hoeft dus geenszins gevaar te lopen.

Productaansprakelijkheid

In en om het huis gebruiken we dagelijks machines en materialen van huishoudelijke aard. Ook al zijn we voor de aanschaf ervan naar een vertrouwd adres gegaan, hebben we ons laten voorlichten, en draagt ons product de nodige kwaliteitsstempels; dit alles is geen garantie tegen een fabricagefout. Blijkt onze zorgvuldig gekozen aankoop een cruciaal onderdeel te missen of is een snoer beschadigd, dan kan een relatief klein euvel grote gevolgen hebben. In dergelijke gevallen is de fabrikant aansprakelijk.

Letsel toegebracht door dieren

Een beet van een geschrokken herdershond of een impulsieve trap van een paard; een dier hoeft zeker niet agressief te zijn om een mens te verwonden. In de meeste gevallen van letsel door dieren gaat het om een beet door een hond die niet was aangelijnd, terwijl dat wel had gemoeten. De eigenaar is dan verantwoordelijk en aansprakelijk voor de letselschade.

Sport en spel

Bij sport en spel gaat het er vaak gezellig fanatiek aan toe; een wedstrijd tegen een naburige club, een activiteit georganiseerd vanuit school, een sportief uitstapje met vrienden of familie. Ook nu kan een ongeluk in een klein hoekje zitten en letterlijk spelbreker zijn. In deze situaties komt het regelmatig voor dat slachtoffer en wederpartij elkaar kennen, net als bij bedrijfsongevallen en soms bij letsel door dieren. Omdat Claims Settlement borg staat voor een vlotte en zeer professionele afwikkeling van de letselschadezaak hoeft de goede relatie niet te lijden onder het incident.

Ski-ongeval

Net als op straat gelden op pistes ‘verkeersregels’. Dit zijn gedragsregels opgesteld door de Fédération Internationale de Ski (FIS). Iedere skiër en snowboarder is verplicht deze regels te kennen en zich eraan te houden. Een pistegebruiker die deze regels overtreedt en een ongeval veroorzaakt, kan door het slachtoffer aansprakelijk worden gesteld. Claims Settlement kan op basis van de toedracht nagaan of de letselschade, die het gevolg is van dit ongeval, verhaald kan worden op de wederpartij.

Contact

Is uw letsel ontstaan door een verkeers- of bedrijfsongeval of door een ander ongelukkig incident, te vergelijken met een bovengenoemde situatie, neemt u dan contact met ons op. Op onze contactpagina vindt u ook de link naar het Aanvraagformulier Letselschade. Wij kunnen voor u nagaan of uw schade te verhalen is.

Wij antwoorden altijd binnen 24 uur!
Wij bellen u terug:


  Wij zijn aangesloten bij de organisatie Register Letselschade

  Register Letselschade

  Heeft u nog vragen over de kosten? Wij geven graag advies.

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen