Loonschade voor de werkgever

Werkgevers worden op het terrein van de sociale zekerheidswetgeving steeds meer eigen risicodrager. Ook al heeft de werkgever deze risico’s verzekerd, de schadepost bij een ongeval van een werknemer kan aanzienlijk zijn. En in de meeste gevallen onnodig.
Als werkgever dient u bij ziekte van uw werknemer gedurende maximaal 2 jaar tenminste 70 % van het loon door te betalen.

Verhalen van loonschade
Als uw werknemer arbeidsongeschikt is geraakt door een aansprakelijke derde, bijvoorbeeld iemand die een verkeersongeval heeft veroorzaakt, waarvan uw werknemer slachtoffer is geworden, dan hebt u het recht een groot deel van het netto loon, dat u doorbetaalt aan uw gewonde werknemer, te verhalen op de veroorzaker van het ongeval. Het vaststellen van de aansprakelijkheid, de beoordeling en indiening van de schadeclaim vragen om specifieke deskundigheid. Claims Settlement heeft de juridische expertise in huis op het brede terrein van letselschade en daarbinnen ook op het gebied van loonregres. Het verhalen van uw loonschade nemen wij u daarom graag uit handen. Ook wanneer het ongeval heeft plaatsgevonden in het buitenland.

De procedure
– Een werknemer van uw bedrijf raakt arbeidsongeschikt door een ongeval;
– Als er sprake is van verhaalbare loonschade, geeft u dit telefonisch aan ons door of via ons Aanvraagformulier Loonregres;
– Wij beoordelen de (mate van) aansprakelijkheid van de wederpartij en bepalen aan de hand daarvan de wijze van aansprakelijkstelling;
– Wij berekenen gedurende de gehele eigen-risico-periode uw loonschade en verhalen deze bij de wederpartij;
– Indien nodig verzamelt en beoordeelt onze medisch adviseur de relevante medische informatie;
– Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van het verloop van de zaak en geven eventuele bijzonderheden aan u door.

Wilt u meer weten?
Hebt u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen, neemt u dan contact met ons op. Op onze contactpagina vindt u ook de link naar het Aanvraagformulier Loonregres. Wij zijn u graag van dienst.

Wij antwoorden altijd binnen 24 uur!
Wij bellen u terug:


  Wij zijn aangesloten bij de organisatie Register Letselschade

  Register Letselschade

  Heeft u nog vragen over de kosten? Wij geven graag advies.

  Privacy instellingen

  We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. In de instellingen kunt u zelf kiezen welke cookies u wilt toestaan of wilt weigeren.

  Privacy verklaring | Sluit
  Instellingen